Wat is een Heart Clinic?

Je hart is de bron van alle leven. Bewaar je hart boven alles wat te bewaren is want daaruit zijn de oorsprongen van het leven…

Zo ziet het programma van de Heart Clinic eruit

  • 9:30 Inloop met koffie en thee
  • 10:00 Start Heart Clinic
  • 13.00 Lunch
  • 17:00 Afsluiting Heart Clinic

Beroof iemand van zijn zelfbeeld en je berooft hem van zijn toekomst. Herstel je echter iemands zelfbeeld, dan geef je hem zijn toekomst terug en leid je hem naar zijn door God gegeven bestemming.

Een Heart Clinic is een seminar van een dag waarin je Gods liefde gaat ervaren in je hart. Veel mensen weten wel dat God van ze houdt, maar ervaren dat niet in hun hart. Dat komt door struikelblokken in hun leven die pijn hebben veroorzaakt, zoals afwijzing, geen onvoorwaardelijke liefde of bevestiging hebben ontvangen tijdens de opvoeding et cetera. In een kleine groep van 8 personen gaan we die struikelblokken in ons hart te lijf.  We benoemen de vier vijanden van ons hart: boosheid, afgunst, schuld en hebzucht. Zo ontdekken we wat ons belemmert om de  liefde van God in ons hart te ervaren.  We ontdoen ons hart van alle leugens  en schrijven nieuwe waarheid op ons hart. Waarheid die herstel brengt van eigenwaarde en zelfbeeld, zodat we kunnen gaan leven vanuit de identiteit die we hebben in Christus als geliefde kinderen van God.  Herken je dit in je leven? Dan is een Heart Clinic echt iets voor jou. Gun jezelf een tijd van stilte, rust en onderwijs en ontvang Gods liefde in je hart.

Wat gebeurt er precies in een Heart Clinic?

Allereerst heten wij je ’s morgens van harte welkom met koffie/thee. Vervolgens start de Clinic en is er gelegenheid om jezelf voor te stellen aan de groep. De groep deelnemers kan bestaan uit singels, echtparen van alle leeftijden met verschillende achtergronden en uit diverse kerken. Daarna legt pastor Cees uit hoe het komt dat iemand zoals jij, die zo waardevol is en zo uniek, zo weinig liefde kan geven en ontvangen. Belangrijke onderwerpen komen daarbij aan bod, zoals:

Wat is een gebroken hart, wat is je zelfbeeld, wat is je eigenwaarde en identiteit? Liefde is het hoofd (hart)thema van de Clinic. Liefde voor je Schepper, je naaste en vooral niet te vergeten, gezonde liefde voor jezelf!

Daarna krijgt iedere deelnemer individuele aandacht op  ‘de stoel’. Door middel van het stellen van vragen komen we tot de kern van de verkeerde ‘overtuiging’ waar het hart mee worstelt. Als de ‘diagnose’ is gesteld, gaan we over tot de bediening van het hart. Dit gebeurt door een goed getraind team.

Vergeving is een groot onderdeel van het helingsproces. Vergeving van jezelf , je opvoeders die je niet gegeven hebben waar je zo naar verlangde (onvoorwaardelijke liefde), en de mensen die je onrecht hebben aangedaan en je hebben afgewezen. De dynamiek van de groep is een niet te onderschatten hulpmiddel voor het heel worden van je hart. Het is vaak lastig om je zo kwetsbaar op te stellen, maar we helpen je daarbij. Als je je kwetsbaar opstelt, geef je namelijk andere mensen de gelegenheid om van je te houden zoals je werkelijk bent. Daardoor kun je ook makkelijker van jezelf gaan houden en dat is de basis om Gods liefde voor jou diep in je hart te kunnen ontvangen. We gunnen je dat zo! Iedere sessie wordt afgesloten met een persoonlijk gebed door het team.

Wanneer het ’gewone’ leven weer begint, kun je de nieuwe visie die je hebt ontvangen gaan uitleven. Belangrijk daarbij is dat je iemand hebt die je bemoedigt om door te gaan als je het even niet ziet zitten. Bijvoorbeeld uit je kerk of directe omgeving.

Je bent van harte welkom! 

Cees-preek-in-Nijkerk

Cees Bots
Personal coach en trainer Heart Clinics seminars

Je kan je direct aanmelden voor een Heart Clinic